Družstevný obchodný a výrobný podnik Zvolen, IČO: 35785071 - Obchodný register

Tento výpis z obchodného registra obsahuje údaje o spoločnosti Družstevný obchodný a výrobný podnik Zvolen Údaje boli stiahnuté 10. 5. 2023 z dátovej služby orsr.sk podľa IČO 35785071. Z dôvodu ochrany osobných údajov nie sú na stránke dátumy narodenia a úplné adresy fyzických osôb. Kompletný výpis vrátane dát narodenia a adries je možné zobraziť po zadaní IČO 35785071 na originálnej stránke obchodného registra orsr.sk.

Výpis z obchodného registra


Obchodný register
Deň zápisu
3. 2. 1969
Názov
od 16. 7. 1984

Družstevný obchodný a výrobný podnik Zvolen

od 27. 12. 1973 do 15. 7. 1984

Družstevný obchodný a výrobný podnik Zvolen, krajský závod Bratislava

od 24. 1. 1973 do 26. 12. 1973

Družstevný obchodný a výrobný podnik Zvolen

od 3. 2. 1969 do 23. 1. 1973

Odštepný závod: Družstevný veľkoobchodný podnik, obchodný závod Bratislava

Adresa sídla
od 24. 1. 1973
Zvolen
od 3. 2. 1969 do 23. 1. 1973
Bratislava
IČO
od 3. 2. 1969

35785071

Právna forma
Družstvo
Oddiel
Dr
Vložka číslo
424/B
Súd
Okresný súd Bratislava I
Predmet činností
od 16. 7. 1984
1/ V oblasti zabezpečovania tovarových fondov: vykonáva hmotné bilancovanie a prejednávanie dodávateľsko-odberateľských vzťahov a plánovanom procese v dodávkach pre trhové fondy z jednotlivých zdrojov a foriem zásobovania, zabezpečuje realizáciu dodávok do trhových fondov vstupovaním do hospodárskych záväzkov v mene a zastúpení jednôt SD na základe zmlúv o plnomocenstve, uzatvára s orgánmi hospodárskeho riadenia a organizáciami uskutočňujúcimi dodávky do trhových fondov zmluvy o spolupráci, prejednáva úroveň zásobovania obchodnej siete spotrebných družstiev, kontrolu a vyhodnocuje dodržiavanie právnej, organizačno-technickej a ekonomickej stránky dodávateľko-odberateľských vzťahov
od 16. 7. 1984
2/ Pre plnenie dovozných a vývozných úloh spotrebných družstiev: vykonáva hmotné bilancovanie a prejednávanie dodávateľsko-odberateľských vzťahov v plánovanom procese podľa platných právnych predpisov s podnikmi zahraničného obchodu za dodávky z dovozu a dodávky pre vývoz, zabezpečuje prostredníctvom podnikov zahraničného obchodu dovoz spotrebného tovaru pre zásobovaciu činnosť spotrebných družstiev, dovoz výrobkov pre materiálno-technické zásobovanie výrobnej činnosti, vývoz včelieho medu a vedľajších včelích produktov, živých slimákov, ovocia, zeleniny, lesných divokorastúcich plodov, húb a zveriny, organizuje prostredníctvom podnikov zahraničného obchodu a zabezpečuje formou výmenných obchdov vývoz prebytkových trhových fondov a produktov a produktov z nákupnej činnosti spotrebných družstiev
od 16. 7. 1984
3/ Vykonáva v rozsahu povolenia Federálneho ministerstva zahraničného obchodu, ako oprávnená organizácia zahranično-obchodnú činnosť, spočívajúcu vo vývoze a dovoze vecí formou výmeny spotrebného tovaru s družstevnými obchodnými domami a nákupnými strediskami z členských štátov Rady vzájomnej hospodárskejpomoci
od 16. 7. 1984
4/ Zriaďuje zásobovacie základne a prevádzkové reexpedičné sklady, vykonáva z nich priame zásobovanie predajní Jednôt SD tovarmi od tuzemských dodávateľov, dodávky do veľkoobchodných skladov Jednôt SD v tovaroch z dovozu a tuzemskej výroby.
od 16. 7. 1984
5/ Nákup včelieho medu a ďalších včelých produktov, lesných divokorastúcich plodov, húb, ovocia, zeleniny, ich konzervovanie, spracovanie, balenie, doplnková výroba trvalých pečív, odbyt týchto výrobkov na vnútornom trhu a pre vývoz. Výroba obalov z umelých hmôt pre potreby vlastnej potravinárskejvýroby a v rámci služieb i pre potreby Jednôt SD.
od 16. 7. 1984
6/ Vykonáva nákup, skladovanie a predaj výrobkov materiálno-technického zásobovanie pre ZVS a maloobchodnú sieť Jednôt SD.
od 16. 7. 1984
7/ Maloobchodná činnosť v zásobovaní organizácií rezortu Ministerstva lesného a vodného hospodárstva lesníckymi rovnošatami, pracovnými odevami a obuvou, osobými ochrannými pracovnými prostriedkami, textíliami pre vybavenie ubikácií a poľovníckymi potrebami.
od 16. 7. 1984
8/ Ďalej vykonáva: obstaráva a zabezpečuje styk s krajskými straníckymi, štátnymi a spoločenskými organizáciami, spracováva krajské ekonomické a štatistické informácie o činnosti Jednôt, SD, plní za organizácie spotrebných družstiev úlohy hlavnej nákupnej organizácie a ostatných nákupných organizácií. Koorldinuje nákupnú činnosť Jednôt SD bilančným prepájaním odbytu fondov ovocia, zeleniny, ostatných poľnohospodárskych produktov, lesných divokorastúcich plodov, húb a živých slimákov, pre veľkoobchodnú činnosť Jednôt SD ovocím a zeleninou, vlastnú výrobnú činnosť, potravinársky priemysel a pre plnenie ôvývozných úloh, organizuje, spracováva a analyzuje výsledky výskumu spotrebiteľského dopytu vykonávaného Jednotami, SD, plní úlohy na úseku jednotnej štátnej cenovej politiky v oblasti dodávok spotrebného tovaru do trhových fondov, nákupnej, vývoznej a dovoznej činnosti SD a na úseku výrobnej činnosti, zabezpečuje a vykonáva úlohy v oblasti kontroly a riadenia kvality spotrebného tovaru z tuzemska a dovozi, vedie kartotečnú evidenciu registračných čísiel, ich obstarávanie od ústredného gestora za potravinársky tovar, tvorbu za priemyselný tovar a posltupuje ich pre zásobovacie základne SD, vlastným odštepným závodom a Družstevnému podniku výpočtovej techniky
od 24. 1. 1973 do 15. 7. 1984
Predmetom činnosti je obchodná, výrobná a iná činnosť smerujúca k plneniu úloh spotrebného družstevníctva a to predovšetkým: v rozsahu poverenia ZSSD v zastúpení jednôt SD styk s krajskými orgánmi, spracovávanie a predkladanie ekonomických informácií za Jednoty SD podľa jednotlivých krajov, zabezpečovanie všetkých druhov tovarových fondov vrátane stavebnín v mene a v zastúpení Jednôt SD u tuzemských dodávateľov priamych dodávok do maloobchodnej siete Jednôt SD, zabezpečovanie tovarových fondov v sortimentoch potravinárskeho a priemyselného tovaru v mene a v zastúpení Jednôt SD u tuzemských dodávateľov skladových dodávok, zabezpečovanie tovarových fondov potravinárskeho a priemyselného tovaru u tuzemských dodávateľov pre veľkoobchodnú činnosť organizácií spotrebných družstiev, nákup tovaru z dovozu prostredníctvom PZO a DPZO v rámci dovozných limitov pre veľkoobchodnú činnosť organizácií spotrebných družstiev v sortimente potravinárskeho a priemyselného tovaru vrátane stavebnín, centrálne bilancovanie v celoslovenskom meradle lesných a divorastúcich plodov a húb a uzatváranie rámcových dohôd o spolupráci a obchodných dohôd s generálnymi a odborovými riaditeľstvami podnikov, ktorých činnosť sa dotýka nákupu, spracovania a predaja poľnohospodárskych produktov, lesných a divokorastúcich plodov a húb, maloobchodná činnosť v zásobovaní lesných závodov na Slovensku lesnými rovnoštami, pracovnými odevami a obudovu, ich doplnkami a poľovníckymi potrebami, zriaďovanie skladov pre priame zásobovanie predajní Jednôt SD priemyselným a potravinárskym tovarom a zriaďovanie reexpedičných skladov, doplnkové zásobovanie vybranej obchodnej siete SD tovarmi získanými z dovozu v rámci výmenných oblchodov, ako aj tovarmi tuzemskej výroby z vlastných na tento účel zriadenýc
od 24. 1. 1973 do 15. 7. 1984
podnik je ďalej oprávnený obstarávať pre tretie osoby všetky záležitosti spojené s predmetom činnosti a vykonávať všetku ďalšiu vedľajšiu činnosť súvisiacu s hlavným predmetom činnosti, ktorá nie je v rozpore s rozvojom spotrebného družstevníctva.
od 24. 1. 1973 do 15. 7. 1984
Podnik po dohode so Zväzom môže sa zaväzovať zmluvou o združení na spojení činnosti alebo časti svojich prostriedkov s inými organizáciami podľa § 360/a h.z.
Konanie menom spoločnosti
od 3. 2. 1969
Odštepný závod zastupuje riaditeľ odštepného závodu, alebo jeho zástupca. Podpisovanie za odštepný závod: K názvu odštepného závodu pripojí svoj podpis riaditeľ odštepného závodu, alebo jeho zástupca.
Ďalšie právne skutočnosti
od 3. 2. 1969
Údaje o zriadení podniku: Družstevný podnik bol zriadený uznesením predstavenstva Zväzu slovenských spotrebných družstiev zo dňa 2. januára 1969 a zriaďovacou listinou. Deň vzniku: 2.1.1969. Zápis odštepného závodu prevedený podľa "zápisu podniku" Okresného súdu v Banskej Bystrici zo dňa 2. januára 1969, Do 257. Starý spis: 483
od 27. 12. 1973
Podľa uznesenia Okresného súdu v Banskej Bystrici Do 257 zo dňa 17.12.1973.
od 16. 7. 1984
Uznesením predstavenstva SZSD Bratislava zo dňa 29.5.1984 bola prevedená organizačná zmena podniku s účinnosťou od 1.7.1984, v dôsledku ktorej zmeny z a p i s u j e sa zmena: (Viď. prísl. kolonky).
Hodnotenie firmy
0
+
-

Ďalšie odkazy

Peniaze.sk zobrazujú iba údaje, ktoré boli zverejnené na základe zákona v rôznych registroch. Zoznam odkazov na zdrojové informácie nájdete na tejto stránke. Vydavateľ týmto spôsobom spracováva osobné údaje v súlade s článkom 6 ods. 1 ods. f) Všeobecného nariadenia o ochrane osobných údajov, teda na účely oprávnených záujmov užívateľov tejto webovej služby, ktorá umožňuje, okrem iného, vyhľadávanie v registroch z jedného miesta bez toho, aby údaje z týchto registrov združovala.

Pokiaľ ste na našich stránkach objavili, že uvádzané dáta nezodpovedajú realite, skontrolujte prosím najskôr, či chyba nie je priamo v príslušnom zdrojovom registri. Ak je, obráťte sa so žiadosťou o opravu dát na príslušnú inštitúciu uvedenú na tejto stránke. Tým zaistíte aktuálnosť dát na našich stránkach a v mnohých ďalších komerčných databázach. Ak je na zdrojovej stránke všetko v poriadku a chyba je iba u nás, kliknite nižšie na tlačidlo Aktualizovať dáta a počkajte. Aktualizácia môže trvať aj niekoľko málo desiatok sekúnd.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Firmy s podobným IČO

Výpočet čistej mzdy 2023

Rozšírená verzia kalkulačky

Ďalšie kalkulačky

Investujte so Saxo lacnejšie

Zistite viac

Využite nižšie poplatky za US akcie - 0,08 %, min. 1 USD, s menovou konverziou 0,25 % a bez minimálneho vkladu.

Advertisement